Till innehållet

Jonas Kullhammar 2018 & 2022

Förstora bilden

Jonas Kullhammar, född 1978 i Nacka, är en svensk jazzmusiker. Sedan 1994 har Kullhammar medverkat på över 200 skivinspelningar och beskrivs som ”en frisk fläkt” och ”något av det mest spännande svensk jazz har i dag”. Han har har fått ett helt gäng utmärkelser och priser; grammisnomineringar Länk till annan webbplats., Jazzkatter Länk till annan webbplats., Guldbagge för bästa filmmusik, Django d'or Länk till annan webbplats., Guldsaxen, Alice Babs Länk till annan webbplats. stipendium, Kungliga Musikaliska Akademiens Länk till annan webbplats. jazzpris och utsågs även till 2016 års Lars Gullin-pristagare. och har fått många utmärkelser och priser, bland annat grammisnomineringar, jazzkatter, norskt spellmannpris och Django d'or.

År 2017 fick Jonas Kullhammar Jan Johansson-stipendiet och gjorde en bejublad konsert på Världsarvsjazzen 2018 och 2022 kom han tillbaka med ett nytt band som hade världspremiär!

Jonas är en mångsidig artist men sitt huvudsakliga band har varit Jonas Kullhammar Quartet Länk till annan webbplats., Kullrusk Länk till annan webbplats. och Nacka Forum Länk till annan webbplats.. Kullhammar har också spelat med artister som The (International) Noise Conspiracy Länk till annan webbplats., Carlos Garnett Länk till annan webbplats., Nicolai Dunger Länk till annan webbplats., Salem Al Fakir Länk till annan webbplats., The Hives Länk till annan webbplats., Chick Corea Länk till annan webbplats., Bob hund Länk till annan webbplats., Dungen Länk till annan webbplats., Amason Länk till annan webbplats. och The Soundtrack of Our Lives Länk till annan webbplats. med flera

År 2018 och 2022 spelade Kullhammar med band på Världsarvsjazzens stora scen.